Tankerboot

 Shortlist Sportblokjesbokaal 2012 bekend

De jury is eruit! De winnaar van de Sportblokjesbokaal (SGNV Bokaal) komt uit de volgende shortlist van drie sportverslaggevers (in willekeurige volgorde): Geert Langendorff, Henk Stouwdam en Willem Feenstra.

Morgen wordt de winnaar van de Sportblokjesbokaal bekendgemaakt door de vakkundige jury, die dit jaar bestond uit Carien Bakker, Dick-Gert Smid en Peter Sikkema. Nu graag uw aandacht voor de drie beste sportalinea’s van het afgelopen jaar:

 

Kanshebber 1… Geert Langendorff

“Eenmaal bij kennis perst Visser plotseling een van zijn befaamde sprints uit zijn lijf, als hij een gat in de defensie van Cardiff ontwaart. Tap, tap, tap. De pinnen onder zijn schoenen verdwijnen diep in het gras. Precies op het juiste moment komt de bal zijn kant uit. Klemvast in zijn linkerarm. Doorzetten. Pats, over de lijn. Try. Of niet? De video-scheidsrechter beslist; een gejuich barst los. Dankzij zijn score wint Edinburgh het duel in het belangrijkste Europese clubtoernooi met 19-12.”

[SGNV Bokaal 2012, genomineerde 1: Geert Langendorff. Verslag van de rugbywedstrijd Edinburgh Rugby - Cardiff Blues om de Heineken Cup. Haarlems Dagblad, 9 januari 2012, 81 woorden]

 

Kanshebber 2… Henk Stouwdam

“Zo fanatiek als een jehovagetuige op zieltjesjacht stapte Grol ‘s middags de mat weer op. Hij zou eens laten zien hoe er gejudood moest worden. Niks dat oneindige getrek aan pakken, niks geen strategisch gedoe. Ippon, daar gaat het om. Op de rug leggen die tegenstander, en wel zo snel mogelijk. Dat is wat Grol wil. En dus lag de Tsjech Lukas Krpalek, een boom van een kale kerel, na een minuut verdwaasd op zijn rug.”

[SGNV Bokaal 2012, genomineerde 7: Henk Stouwdam. Verslag van de olympische kwartfinale judo. NRC Handelsblad, 3 augustus 2012, 76 woorden.]

 

Kanshebber 3… Willem Feenstra

“Het is niet alleen de assist die Pappa zaterdag doet opvallen. Hij speelt met brille, is een onverwacht cadeau voor de toeschouwers die tot zijn invalsbeurt zaten te kijken naar twee teams die werden bevangen door angst. Hij behandelt de bal niet als een heet stuk ijzer, waarbij je uit de buurt moet blijven, zoals de meeste spelers deze wedstrijd, maar als een kostbaar stukje goud dat je wilt aanraken. Hij aait, tikt, koestert.”

[SGNV Bokaal 2012, genomineerde 9: Willem Feenstra. Verslag van de eredivisiewedstrijd VVV - Heerenveen, Volkskrant, 26 november 2012,  74 woorden.]

 

SGNV – Sportblokjes Gaan Nooit Verloren