Tankerboot

 Thijs Zonneveld winnaar Sportblokjesbokaal

Thijs Zonneveld (NRC Handelsblad) is de winnaar van de Sportblokjesbokaal 2013. Met zijn verslag van de sprintnederlaag van Sep Vanmarcke in de wielrenklassieker Parijs-Roubaix in NRC Handelsblad wist hij de jury het meest te overtuigen.

De mooiste sportalinea van 2013 verscheen op 8 april 2013 in NRC Handelsblad en bestaat uit 77 woorden: “En dan, na 254 kilometer door de Hel, na al die stroken bezaaid met klotestenen, na al die weken vol twijfels en pijn aan zijn knie, na dat ene sprintje op het Vélodrome van Roubaix, waarin hij bijna – och hemel, hoeveel scheelde het nou? – de Onklopbare heeft geklopt en als hij beseft dat hij zo’n kans misschien wel nooit meer zal krijgen, zit er voor Sep Vanmarcke niets anders meer op dan in huilen uit te barsten.”

De overige genomineerden waren Jan-Cees Butter (NRC Handelsblad), Arco Bomgaars (Algemeen Dagblad), Ad Pertijs (Haarlems Dagblad), Eline van Suchtelen (Trouw), Rob Kramp (de Volkskrant), Rob Schoof (NRC Handelsblad) en Willem Vissers (de Volkskrant).

De Sportblokjesbokaal wordt voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar ging de bokaal naar Henk Stouwdam (NRC Handelsblad). De Sportblokjesbokaal is een initiatief van uitgeverij Tanker Boot.