Tankerboot

 Nieuw: Olga Polskaja – Ne stalo devotsjki-nevyroetsjalotsjki

Eind maart is het meer dan honderd jaar geleden dat Daniil Charms het levenslicht zag. Ter gelegenheid van dit feit is de bij Tanker Boot verschenen bundel van Olga Polskin / Olga Polskaja Het meisje met de linkerhanden is niet meer nu vertaald in het Russisch: Ne stalo devotsjki-nevyroetsjalotsjki.

In een prachtige vertaling van Sergey Pletnev en Paul van der Woerd. De laatste is onder andere bekend van de vertalingen van Gloechovski’s bestsellers Metro 2034 en Metro 2033. De bundel is ook nu weer fraai vormgegeven door Geeke Voortman.

Het meisje met de linkerhanden is niet meer verscheen in 2009 voor het eerst in het Nederlands bij uitgeverij Tanker Boot. De pers over de bundel: “Verhalen hebben een link met het absurde, met een sprookjesachtige wereld, en zijn soms op het randje van gruwelijk.”

Ne stalo devotsjki-nevyroetsjalotsjki is te bestellen voor € 7,50, Het meisje met de linkerhanden is niet meer voor slechts € 9,50. Bestelt u beide bundels tegelijkertijd, dan kost dit u € 15. Alle prijzen zijn inclusief portokosten.

Ook kunt u Vriend van het Moeilijke Boek worden, u ontvangt Ne stalo devotsjki-nevyroetsjalotsjki dan als welkomstgeschenk.

TB07_Olga-Polskaja